Livboj-4 1200x600

Vanliga frågor & svar

Alla organisationer drabbas förr eller senare av kriser, stora eller små. Och kostnaderna för dessa kriser kan variera från ett raserat anseende till en mindre störning av verksamheten. Noggranna förberedelser, rutiner och att organisationen har tränat på krishantering spelar yttersta vikt i utfallet. Vid en kris är varje minut vara avgörande, särskilt i inledningen, och att ha rätt kunskap och verktyg på plats är grunden för effektiv och framgångsrik krishantering.

Med över 20 års erfarenhet av krishantering utvecklades Crisis Pilot. En webbaserad krisapp som är utformad för att passa både stora och små organisationer. Här har vi samlat och svarat på de vanligaste frågorna.

Krishantering

När en kris uppstår kan du med Crisis Pilot larma krisledningen på sekunder. I appen kan kristeamet skapa en samlad bild av krisen och er hantering genom att dela och samordna aktuellt läge, budskap, prognos och åtgärder.

På ett och samma ställe finns också åtkomst till checklistor, krisplaner och andra relevanta stöddokument. Att ha ett separat digitalt verktyg för krishantering innebär att viktig information når igenom bruset från andra mejl och uppdateringar. Det skapar även redundans utifall andra system går ner.

Det finns plats att ladda upp alla dokument rörande krishantering som exempelvis krisplan, checklistor för olika roller och kontaktlistor som du behöver ha snabb och enkel tillgång till under krishanteringen.

Behöver din organisation hjälp att strukturera och planera ert förebyggande och förberedande krishanteringsarbete hjälper vi gärna till. Läs mer om hur vi kan stötta din organisation här. 

Larmning av kristeam via sms och e-post

Lägesbeskrivning, prognos, mål och budskap 

Möjlighet att delegera och följa upp åtgärder

Chatt för snabb kommunikation

Loggbok med både manuell och automatisk uppdatering

Möjlighet att eskalera krisen till ett överordnat kristeam (Crisis Pilot Group)

Om Crisis Pilot

Crisis Pilot Group är till för större organisationer som har flera kristeam på olika nivåer eller platser. Det går att bygga upp en struktur med en central krisledning och lokala kristeam där ansvaret för en kris kan eskaleras eller delegeras dem emellan. Centrala funktioner såsom säkerhetschef och presschef kan vara medlemmar i flera team.

Det finns ingen begränsning i antal användare i Crisis Pilot. Men applikationen är utvecklad för att stödja krisledningen i deras arbete och funktionerna anpassade därefter.

Crisis Pilot kan användas av alla organisationer med behov av att snabbt samordna och sammankalla sitt kristeam på ett säkert sätt.

Crisis Pilot används av organisationer inom bland annat fastighetsbranschen, spelutveckling, kultur och teater, sjöfart, kommuner och regioner, varuhuskedjor, läkemedelsbolag och i samband med större evenemang.

Crisis Pilot är en prenumerationstjänst som kostar 35 000 kr per år (eller 3 000 kr per månad).

Crisis Pilot Group kostar 35 000 kr per år + 15 000 kr/år per tillkommande team.

I båda paketen ingår alltid en timmes workshop i grunderna i krishantering och en genomgång av funktionerna och hjälp för att sätta upp kontot.

Läs mer om kostnad och erbjudande här.

Teknik och säkerhet

Crisis Pilot är driftsatt på svenska servrar och inga känsliga uppgifter lämnar Sveriges gränser vid användning.

För att logga in kan tvåfaktorsinloggning användas och varje ny enhet kräver då verifiering via sms. Crisis Pilot nås via en krypterad förbindelse och redundanta system för internet- och elförsörjning används i kombination med övervakning dygnet runt av både den fysiska serverhallen och applikationen.

Driftleverantören är certifierad enligt ISO 9001, 14001, 22301 och 27001 – internationellt erkända standarder för kvalitetsledningssystem, informationssäkerhet, kontinuitet och miljö.

Nej, Crisis Pilot är en webb-baserad applikation och behöver en uppkoppling till mobilnät eller WiFi för att fungera.

Ja, Crisis Pilot fungerar på alla plattformar. Crisis Pilot är webbaserad och öppnas upp i webbläsaren på dator, mobil eller surfplatta. I mobilen och på surfplattan kan du även spara en direktväg till Crisis Pilot på din hemskärm.

Komma igång

Nästan direkt! Vi kan aktivera ett konto till dig som går att börja jobba i samma dag.

Vi rekommenderar dock att du bokar in en ordentlig genomgång av systemet med alla i krisledningen innan det används i skarpt läge. När du köper Crisis Pilot ingår alltid en timmes workshop i grunderna i krishantering, en genomgång av systemet och hjälp att sätta upp systemet.

Det kan vara ett bra tillfälle att se över krisrutiner och checklistor när ett nytt system implementeras. Genomför gärna en krisövning där Crisis Pilot används.

Absolut! Det finns även en handbok och en instruktionsfilm som kan användas av både nya och gamla användare.

Den som är Admin i systemet kan lägga upp nya användare när som helst. Vill ni ha hjälp med det administrativa i Crisis Pilot så är det bara att höra av sig till oss.

Det finns en handbok som beskriver hur Crisis Pilot fungerar och alla som använder systemet får också tillgång till en instruktionsfilm som kan användas av både nya och gamla användare.